Головна  →  Новини  →  27 травня 2019

Спільне навчання з органами управління та силами цивільного захисту м. Києва

Спільне навчання з органами управління та силами цивільного захисту м. Києва

27 травня, на базі КП «Святошинське лісопаркове господарство», відбулося спільне навчання з органами управління та силами цивільного захисту м. Києва та Київської області щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої лісовими пожежами. В навчаннях взяли участь 60 чоловік особового складу рятувальних служб міста та 11 одиниць пожежної та аварійно-рятувальної техніки.

Під час навчання учасники відпрацювали спільні дії щодо оперативного реагування на великі лісові пожежі і ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Спеціальне навчання відбулося під керівництвом заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва.

Всього, під час навчань відпрацьовано 4 локації: на першій локації працівники КП «Святошинське лісопаркове господарство» відпрацювали заходи щодо локалізації пожежі шляхом оборювання осередку пожежі трактором МТЗ-82 з плугом ПКЛ-70. На другій локації до умовного місця пожежі прибувають 2 одиниці пожежної техніки і рятувальники ГУ ДСНС України у м. Києві починають ліквідацію пожежі. На третій локації прибувають пожежні автомобілі високої прохідності ГУ ДСНС України у Київській області, після оперативного розгортання здійснюється гасіння верхової пожежі за допомогою стаціонарних лафетних стволів. На четвертому етапі до гасіння пожежі долучаються рятувальники КАРС «Київська служба порятунку» і, за допомогою ручих засобів пожежогасіння, ліквідовують осередки загоряння. Також, у цей час прибуває екологічна лабораторія та проводить заміри повітря на перевищення продуктів горіння.

«У навчаннях беруть участь рятувальні служби міста та області, і важливо, аби уся ця система працювала, як єдиний механізм. Для цього ми й проводимо такі навчання», - зазначив Роман Ткачук, начальник Управління з питань цивільного захисту КМДА.

 

Більше фото за цим посиланням

Перейти до спискуВерсiя для друку