Головна  →  Новини  →  19 грудня 2019

У Києві визначили найкраще сховище

Балансоутримувачі мають постійно підтримувати захисні споруди у належному стані та готовності до використання за призначенням. Про це заявив начальник Управління з питань цивільного захисту Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук.

Кожного року конкурсна комісія Управління з питань цивільного захисту ВО КМР КМДА проводить огляд-конкурс на краще утримання в готовності сховищ міста Києва. За результатами перевірки визначається трійка лідерів та перелік сховищ, які підготовлені не в повній мірі і потребують негайних дій балансоутримувачів.

Сьогодні мова піде про сховище, яке зайняло перше місце. Це сховище Київської міської клінічної лікарні №2. У 2019 році закінчено ремонтні роботи. Сховище розраховано на 100 чоловік, має загальну площу 432 кв.м. В разі надзвичайних ситуацій у сховищі зможуть укритися хворі, медичний персонал та обслуговуючий персонал закладу.

«Наша головна задача – привести сховища та споруди подвійного призначення до належного стану. Роботи дуже багато і ми ведемо постійний діалог з балансоутримувачами, проводимо перевірки, вказуємо на недоліки. Дуже важливо, щоб самі балансоутримувачі розуміли ступінь відповідальності і працювали у цьому напрямку», - зазначив Роман Ткачук.

За якими критеріями комісія оцінює сховища та на що осообливу увагу мають звертати балансоутримувачі?
✅ герметичність;
✅ стан будівельних конструкцій;
✅ стан санітарно-технічних систем та обладнання;
✅ стан електротехнічних пристроїв і зв’язку;
✅ готовність складу формувань, організація обслуговування та ремонту, протипожежні вимоги;
✅ приведення у готовність до використання за призначенням;
✅ відсутність технічної та експлуатаційної документації сховища;
✅ технічна інвентаризація.


Довідково: у Києві нараховується 5560 захисних споруд цивільного захисту, з яких 514 – сховища, 5046 – споруди подвійного призначення.

Перейти до спискуВерсiя для друку