КМДА Київська міська державна адміністрація


15 березня 2021

Тренування теориторіальної оборони за участі мера та заступників і голів районних держадміністрацій міста Києва

Тренування теориторіальної оборони за участі мера  та заступників і голів районних держадміністрацій міста Києва

 

За ініціативи департаменту Муніципальної безпеки вчора, 13 березня, було проведено тренування в навчальному центрі «Десна». Завдяки цьому заходу мер Києва Віталій Кличко спробував себе у ролі військового начальника та відправився разом зі своїми заступниками та головами районів на навчання з організації територіальної оборони, де усі пройшли тренажерну, тактичну підготовку, та відпрацювали вправи зі стрільби.
Мер столиці зазначив, що керівництво міста відповідальне за безпеку в столиці й має бути готове до будь-яких подій, тому такі навчання на полігоні “Десна” будуть регулярними для керівництва міста.
«Переконаний, ми повинні мати достатню підготовку, щоб, за потреби, захищати наше місто і його мешканців. Захищати нашу державу, – підкреслив Віталій Кличко. – Сьогодні на полігоні ми пройшли інструктаж, ознайомилися з тим, як діють окремі військові підрозділи. Також була бойова підготовка, стрільби. Багато з нас служили в армії, але навички треба вдосконалювати”.
За словами військового комісара Києва Сергія Клявліна, головна мета сьогоднішніх навчань – поновити навички володіння зброєю і знання тактики ведення бою, а також знання щодо організації роботи штабу територіальної оборони і дій посадовців».
Усі учасники чудово впоралися з поставленим завданням й продемонстрували високий рівень підготовки.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.