КМДА Київська міська державна адміністрація


3 квітня 2021

Столичні рятувальники провели розбір конструкцій будівлі на території приватної садиби

Столичні рятувальники провели розбір конструкцій будівлі на території приватної садиби
3 квітня о 15:43 до столичної Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що у Солом‘янському районі столиці по вул.Карла Маркса, стався вибух, внаслідок якого стався обвал 2-поверхової будівлі.
На місце вибуху негайно було направлено рятувальників з найближчих пожежно-рятувальних підрозділів. За попередніми даними стався вибух газоповітряної суміші без подальшого горіння в окремо розташованому гаражі. Внаслідок вибуху гараж знищено повністю та частково було пошкоджено сусідній житловий будинок і літню кухню. Рятувальники одразу приступили до розбирання конструкцій та пошуку можливих потерпілих.
За інформацією власниці гаражу, в приміщенні, що обвалилося нікого не було.
На місці події було проведено засідання штабу з ліквідації НС за участю керівництва РДА, представників КАРС «Київська служба порятунку, ГУ ДСНС України у м. Києві та всіх енергозабезпечувальних служб. Вирішено провести розбір великогабаритних будівельних конструкцій аби упевнитися, що під завалами немає постраждалих, а також обмежити доступ сторонній осіб до місця надзвичайної події.
О 20:27 роботи були завершені. Жертв та постраждалих внаслідок цієї події немає.
На місці події задіяно 4 одиниці основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, 17 осіб рятувальників КМДА та 20 чоловік особового складу підрозділів Головного управління, а також 3 одиниці техніки.
Причини виникнення даної події встановить слідство.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.