Головна  →  Новини  →  4 червня 2021

Правила поведінки у разі різкого посилення вітру

Сильні вітри, які щодня зривалися протягом цього тижня, призводили до ситуацій, що загрожували жителям столиці. Зокрема, внаслідок ускладнення погодних умов рятувальники КАРС «Київська служба порятунку» були задіяні до оперативного реагування на повідомлення про надзвичайні події й виїжджали на виконання робіт, пов’язаних із поваленими деревами.
Напередодні вихідних днів Департамент муніципальної безпеки КМДА нагадує киянам: будьте обачливими, відстежуйте повідомлення Українського гідрометцентру і Департаменту муніципальної безпеки щодо ускладнення погодних умов та дотримуйтеся правил безпеки.
Нагадаємо також основні правила поведінки у разі різкого посилення вітру:
1. Якщо ви на вулиці, то тримайтеся подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, будівель.
2. За можливості, сховайтеся в найближчому приміщенні.
3. Загроза зростає поблизу будівель, які споруджуються або ремонтуються.
4. Уникайте великих, старих і з сухими гілками дерев. Не паркуйте поруч з ними автотранспорту – зірване вітром гілля може завдати великої шкоди.
5. Якщо ви в приміщенні, приберіть із балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні. Зачиніть вікна і двері, тимчасово перекрийте газ, вимкніть електроенергію. Намагайтеся не виходити на вулицю.
Якщо ви стали свідком падіння дерев чи гілок, травмування людей, негайно інформуйте екстрені служби за номерами телефонів «101», «1551».
Перейти до спискуВерсiя для друку