Головна  →  Новини  →  16 серпня 2019

Масштабні навчання щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на воді

Масштабні навчання щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на воді

Сьогодні рятувальні служби міста провели масштабні навчання щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на воді, що виникла внаслідок зіткнення двох теплоходів.

За легендою, під час проходу по р. Дніпро судна «Еней», сталася технічна несправність, судно втратило керування і біля Північного мосту зіштовхнулось з прогулянковим судном «Горовець». Внаслідок паніки, що виникла на суднах, люди вистрибнули у воду. На судні «Еней», після сильного удару, стався вилив паливно-мастильних матеріалів, з судна витікає паливо. Виникла пожежа. За допомогою рятувальних катерів, аероглісеру та гідроциклів рятувальники дістали потерпілих з води і доставили до берега, де передали працівникам медичної служби. Також, для порятунку потерпілих, задіяно вертоліт Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Для ліквідації пожежі на судні «Еней» прибули пожежні кораблі і загасили вогонь. За допомогою катера, рятувальники КАРС встановили спеціальні огороджувальні бони для обмеження поширення плями з паливом, що утворилась внаслідок витоку з судна.

Всього у навчаннях взяло участь 35 одиниць рятувальної техніки та 165 чоловік особового складу Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України, Головне управління ДСНС України у м.Києві, КАРС "Київська служба порятунку", підрозділу водної поліції ГУ Національної поліції міста Києва, представників комунального підприємства «Плесо», працівників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва, а також представників Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

Фотозвіт тут

Перейти до спискуВерсiя для друку