КМДА Київська міська державна адміністрація


9 серпня 2021

У Києві розгорнули штаби територіальної оборони для навчань резервістів та військовозобов’язаних 112-ої окремої бригади

У Києві розгорнули штаби територіальної оборони для навчань резервістів та військовозобов’язаних 112-ої окремої бригади
   У рамках навчальних зборів з територіальної оборони столиці, які тривають із 7 до 13 серпня, сьогодні, 9.08.2021, учасники навчань – резервісти та військовозобов’язані 112-ої окремої бригади територіальної оборони (ТрО) – відпрацювали практичні дії щодо відбиття нападу противника на вул. Великій окружній, навпроти ЖК «Міністерський». Вперше резервісти бригади використовували в навчальному бою міномети та протитанкові керовані ракети (ПТУР). Також було задіяно стрілецьку зброю, ручний протитанковий гранатомет (РПГ), кулемети бронеавтомобілів «Варта». Атаку ворога відбили.
   Завдання з охорони та оборони критично важливих об’єктів виконали на території Київської теплоелектроцентралі №5, де учасники навчань відпрацювали протидію ворожим диверсійно-розвідувальним групам, тактику пересування й ведення вогню, алгоритм дій у випадку затримання супротивника: як правильно та безпечно його обеззброїти.
Забезпечення надійного функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування, підтримку правопорядку і безпеки в столиці в місцях скупчення населення було виконано на прикладі будівлі Солом’янської РДА.    Тут, зокрема, було дано відсіч озброєним бойовикам-мітингувальникам, що мали намір захопити будівлю.
"Значну допомогу в обладнанні позицій, блок-постів надали Оболонська, Голосіївська та Солом’янська районні в місті Києві державні адміністрації. Це стало першим прикладом плідної співпраці КМДА та Збройних Сил України щодо підготовки столиці до дій у разі збройних загроз. Мету заходів – отримання особовим складом бригади практичних навичок під час виконання завдань з територіальної оборони – було досягнуто", - зазначив заступник директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Михайло Щербіна.
  Більше і детальніше за посиланням: https://kyivcity.gov.ua/.../u_kiyevi_rozgornuli_shtabi.../
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.