Головна  →  Новини  →  28 травня 2021

На пляжах Києва забезпечать функціонування 26 рятувальних постів

 Після старту купального сезону на київських пляжах забезпечать надійну систему порятунку. На 14 пляжах міста, де дозволене купання, постійно чергуватимуть близько 20 водолазів і матросів-рятувальників КП «Плесо» та майже 120 лайфгардів. Як повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук, за результатами перевірки готовності пляжів до купального сезону, стан рятувальних постів на водних об’єктах та пляжах Києва відповідає необхідним вимогам.

«Для безпеки відпочиваючих, міжвідомча комісія нашого Департаменту спільно з Головним управлінням ДСНС України у м. Києві провела перевірку об’єктів КП «Плесо» щодо дотримання законодавства у сфері техногенної безпеки. Загалом стан рятувальних постів на пляжах Києва відповідає вимогам Правил охорони життя людей на водних об’єктах України та інших нормативно-правових актів», – зазначив Роман Ткачук.

Він зауважив, що на час купального сезону Головне управління ДСНС України у м. Києві та Департамент муніципальної безпеки здійснюватимуть постійний контроль за роботою рятувальних постів, їхнім технічним оснащенням та фаховою підготовкою рятувальників.

«Нагадаю, що на 14 пляжах та 18 зонах відпочинку організовано чергування 26 сезонних рятувальних постів та 9 рятувальних станцій, які діють постійно і призначені для запобігання надзвичайних подій на воді. Усього буде задіяний 121 рятувальник ГУ ДСНС України у м. Києві, КАРС «Київська служба порятунку», КП «Плесо» та майже 120 лайфгардів, які на сьогодні повністю оснащені необхідним рятувальним спорядженням і пройшли всі етапи підготовки до купального сезону», – додав Роман Ткачук.

Детальніше за посиланням: https://kyivcity.gov.ua/news/na_plyazhakh_kiyeva_zabezpechat_funktsionuvannya_26_ryatuvalnikh_postiv/

 

Перейти до спискуВерсiя для друку