Головна  →  Новини  →  8 червня 2021

За минулий тиждень рятувальники «Київської служби порятунку» здійснили 40 виїздів, ліквідували наслідки 4 аварій та врятували 3 людей

...Про це повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

Наприклад, вчора майже 80-літній чоловік із інвалідністю, підключений до кисневого концентратора, впав із ліжка, а донька, яка за ним доглядає, не змогла самотужки допомогти батькові підвестися.

«Жінка кинулася за допомогою до сусідів, однак нікого з молодших людей, які могли б допомогти в такому випадку, вдома не виявилося, а пенсіонери, на жаль, були безсилі, – розповів про ситуацію командир КАРСу Дмитро Піхало. – Наші рятувальники виїхали на виклик і допомогли потерпілому».

Схожа ситуація трапилася цієї ночі. О 4-й годині ранку до оперативних чергових КАРСу надійшло повідомлення з проханням допомогти 85-літній киянці, яка впала в своїй квартирі і звестися на ноги самотужки не змогла. Оскільки двері помешкання були замкнені, рятівники пробралися всередину через вікно й допомогли постраждалій підвестися та передали її медикам швидкої допомоги.

Рятувальники столиці звертаються із проханням до киян: якщо ви знаєте, що у будинку живуть люди з інвалідністю, люди старшого віку, які можуть мати проблеми зі здоров’ям, будьте пильні та уважні. Хтось може ненароком впасти і кликати по допомогу. Пам’ятайте, ваша небайдужість може врятувати комусь життя.

Детальніше за посиланням: 

https://kyivcity.gov.ua/news/za_minuliy_tizhden_ryatuvalniki_kivsko_sluzhbi_poryatunku_zdiysnili_40_vizdiv_likviduvali_naslidki_4_avariy_ta_vryatuvali_3_lyudey/

 

Перейти до спискуВерсiя для друку