Головна  →  Новини  →  9 червня 2021

Столичні рятувальники відпрацювали тренування у разі підтоплень, спричинених сильними зливами

9 червня о 9.30 години ранку оперативному черговому виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надійшло штормове повідомлення про імовірне затоплення територій міста Києва. За умовою тренувань, виникла надзвичайна ситуація, метеорологічна НС, пов’язана з сильною зливою: кількість опадів 30 мм і більше, тривалістю 1 година. 

Оперативний черговий негайно розпочав оповіщення задіяних аварійних служб міста: комунальну корпорацію «Київавтодор», комунальне підприємство «Київпастранс», комунальну аварійно-рятувальну службу «Київська служба порятунку», управління патрульної поліції в місті Києві Департаменту патрульної поліції Національної поліції України. Уже за 15 хвилин до імовірних місць підтоплень (12 найбільш небезпечних ділянок у місті) прибули аварійні бригади для ліквідації наслідків умовного підтоплення. 

Як зазначив директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук, оперативні підрозділи аварійно-рятувальних служб ДСНС України у м. Києві та комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку» взяли участь навчаннях з метою вдосконалення взаємодії органів управління та сил цивільного захисту щодо реагування на виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру, пов’язаних з атмосферними опадами.

Детальніше за посиланням: https://kyivcity.gov.ua/news/stolichni_ryatuvalniki_vidpratsyuvali_trenuvannya_u_razi_pidtoplen_sprichinenikh_silnimi_zlivami/

Перейти до спискуВерсiя для друку